vrijdag 9 maart 2012

Bloemkoolsoep

4 personen
1 witte ui
1 knoflookteen
olijfolie
1 bloemkool
3-4 aardappelen
1 geraspte wortel
ca 1 liter water
zwarte peper
zeezout
prosciutto crudo
bieslook

Bak de ui en knofllok zacht in olie in een diepe pan. Snijd de bloemkool en de aardappelen in stukjes en leg ze in de pan samen met de geraspte wortel. Voeg het water er toe en laat ca 15 min koken. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Ondertussen rooster je in een koekenpan de prosciutto en knip je de bieslook in kleine stukjes.
Wanneer de bloemkool en de aardappelen gaar zijn, pureer je met een staafmixer het mengsel tot soep. (als de soep te dik is geworden voeg je wat extra water toe/ te dun, laat je hem even doorkoken)

Verdeel de soep over de borden en strooi wat prosciutto en bieslook overheen, en sprenkel er ook een beetje olijfolie over. Versgemalen peper en zeezout erover is ook altijd lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten