woensdag 7 maart 2012

Spaghetti al pomodoro

De klassieke tomatensaus. Lekker bij pasta of als basis voor pizza en soep. Zelfs heerlijk als dipsaus!

4 personen
1 witte ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1/2 kilo gepeelde verse tomaten (bij nood gepelde tomaten uit 1 blik)
olijfolie
zeezout
peper
basilicum

spaghetti, evt glutenvrij
parmezaan, voor wie dat mag eten

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Bak de ui zacht in olijfolie. Voeg daarna de wortel en de bleekselderij toe. Wanneer dit geheel een beetje zacht is geworden doe je de tomaten erbij, en breng het geheel op smaak met zout, peper en basilicum. Laat koken, liefst 1/2 uur. (hoeft niet als je haast hebt)
Pureer het mengsel met een staafmixer.

Ondertussen heb je de spaghetti gekookt, en nu meng je de tomatensaus met de pasta. Strooi er eventueel geraspte parmezaan overheen. Direct serveren!


Ik maak altijd iets meer tomatensaus en stopt het in de vriezer, altijd handig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten